Informatiepagina's

Leginstructies


Legservice

Het kan natuurlijk zijn dat u graag kunstgras in uw tuin wil, maar het niet ziet zitten om dit zelf aan te leggen. Greenday Kunstgrassen biedt haar speciale kunstgras legservice aan, zodat uw kunstgras vakkundig geïnstalleerd word. Op deze manier bent u altijd verzekerd van het beste resultaat. Wilt u zich de kosten voor het laten aanleggen van uw kunstgras besparen? Dan kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om uw kunstgras zelf aan te leggen. Onze medewerkers voorzien u graag van kunstgras leginstructies en advies. Ook zijn de leginstructies op onze website te vinden. Wilt u het installatiewerk toch liever uitbesteden? Geen probleem! Naast ons advies bieden wij namelijk ook een professionele legservice. Onze medewerkers komen dan op een afgesproken tijdstip bij u langs om het aangeschafte kunstgras voor u te leggen. Zo heeft u nergens meer omkijken naar! Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Leginstructies

Stap 1 Oude gras verwijderen en de zwarte grond egaliseren

Stap 2 Breng een zandbed (stratemakers of bestratingszand) aan van 10 cm dik. Tril het zand goed aan, zodat er een stabiele ondergrond ontstaat.

Stap 3 Egaliseer het zandbed. Dit kunt u doen met een waterpas en een uitvlaklat.

Stap 4 Leggen van het drukverdeeldoek of shock pad. Plaats het doek over het zand en snij deze 1cm van de rand af. Als de tuin breder is dan 4 meter legt u het doek strak tegen elkaar aan. Let erop dat u het doek niet over elkaar heen legt.

Stap 5 Rol nu het kunstgras uit. Let hierbij goed op de vleug als u meerdere stukken aan elkaar moet verlijmen. Deze is het mooiste als u er tegenin kijkt. U legt de rol kunstgras 5 cm over de kant, rand of tegen de muur. Als de tuin breder is dan 4 meter krijgt u één of meerdere naden. Is dit niet het geval kunt u verder gaan met stap 8.

Stap 6 Sla vervolgens de zijkanten die aan elkaar gelijmd worden om en snij aan de onderkant minimaal 3 à 4 naden af. U slaat nu de stukken terug en legt ze tegen elkaar aan om te kijken of het snijden gelukt is. Hou minimaal 2 millimeter ruimte tussen beide stukken kunstgras.

Stap 7 Sla de naad weer om en plaats de (zelfklevende) lijmband* onder de naden van het kunstgras. Trek de folie van de lijmband af, sla het kunstgras terug en druk het kunstgras voorzichtig tegen elkaar. Na één uur is de lijm uitgehard en drukt u de naden nogmaals stevig tegen elkaar aan.

Stap 8 U kunt nou beginnen met het pas snijden van het kunstgras. U kunt dit eenvoudig snijden met een stanleymes. Let op! Snij het kunstgras nooit direct helemaal stak op maat. Het kunstgras kan naar verloop van tijd nog iets krimpen. Laat daarom 1 à 2 centimeter extra gras zitten en werk dit weg in de grond of onder het straatwerk.

Stap 9 Strooi het kunstgras in met instrooizand indien dit geadviseerd wordt, Let op dit kan alleen met kwartszand.

Stap 10 Borstel als laatste uw gazon op met een harde bezem. Borstel tegen de vleug in. *Bij intensief (sport & spel) gebruik en/of grote oppervlaktes, adviseren wij gewone lijm en lijmband te gebruiken. 


Share our website